BiSL ® - Een Framework voor business informatiemanagement - 3de editie

Paperback | Nederlands | 2020
Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
SKU
978940180648C
BiSL ® – Een Framework voor business informatiemanagement - 3de editie - ebooks
BiSL®, Business Information Services Library, is het framework voor business informatiemanagement. Dit boek is de officiële beschrijving van BiSL 3de editie.
BiSL 3de editie wijkt niet essentieel af van BiSL tweede druk (2012). Daarmee is het framework ‘upwards compatible’. Bestaande BiSL-gebruikers ondervinden geen beperkingen, maar krijgen aanvullende mogelijkheden en informatie aangereikt.

Er zijn enkele onderwerpen toegevoegd, zoals: ketens, data, beveiliging, de verschuiving van veel maatwerk-applicaties naar vooral pakketten en naar Cloud en daarmee ook de andere rol van de eigen IT-organisatie. In een nieuw hoofdstuk worden de relaties met diverse andere frameworks en modellen beschreven. Verder is In het BiSL-model het proces Operationele ketenafstemming toegevoegd en zijn enkele processen anders gerangschikt.

De kern is hetzelfde gebleven: BiSL geeft invulling aan de processen en activiteiten die noodzakelijk zijn om de informatievoorziening te sturen vanuit de business, dat wil zeggen vanuit gebruikers- en bedrijfsoptiek. Het is een samenhangend framework, met aandacht voor zowel uitvoerende, sturende als richtinggevende processen, alsmede voor de onderlinge relaties.

In dit boek worden het BiSL-framework en de processen daarbinnen beschreven. Het biedt uitgebreide uitleg van alle aspecten en geeft handvatten om er zelf in de eigen organisatie mee aan de slag te gaan. Het boek is geschreven voor o.a. business informatiemanagers, functioneel beheerders, informatiemanagers, systeemeigenaren, CIO’s, businessmanagers en -consultants en is het officiële studieboek voor het BiSL Foundation examen van APMG.
Meer informatie
SKU 978940180648C
Booklanguage Nederlands
Domains Business Management
Methoden BiSL
Producttype Books
Publish Date 22 jun. 2020
Author Frank van Outvorst, Ralph Donatz, Remko van der Pols, René Sieders
Weight 0.000000
Klantenreviews

Ratings & Reviews