Projectmanagement op basis van IPMA-D, 2de geheel herziene druk

Paperback | Nederlands | 2017
Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
SKU
978940180188C
Projectmanagement op basis van IPMA-D, 2de geheel herziene druk
De inhoud van de tweede druk van dit boek is aangepast aan de in 2016 gepresenteerde version 4 van de Individual Competence Baseline van IPMA, kortweg de ICB4. In deze ICB4 wordt vier competentieprofielen gespecificeerd, die aansluiten op het internationale certificeringsprogramma van IPMA, namelijk IPMA-D t/m IPMA-A. Dit boek is gebaseerd op het competentieprofiel voor IPMA-D. Hierin wordt evenwichtig aandacht besteed aan het vak projectmanagement, aan de omgevingen waarbinnen dat vak wordt uitgevoerd en aan persoonlijk leiderschap.
In de ICB4 worden in totaal 29 competenties beschreven, verdeeld over drie clusters:
• Vaktechnische competenties
• Gedragsmatige competenties
• Contextuele competenties

Daarmee biedt dit boek alle basiskennis die je nodig hebt om het vak projectmanagement te leren kennen. Het is een toegankelijk boek voor startende projectmanagers.

In dit boek zijn de over de drie clusters verdeelde competenties van de ICB4 op een toegankelijke manier met elkaar vervlochten. De schrijvers hebben daarbij gekozen voor een logische opzet, waarbij ze je in vijf delen meenemen door de levensduur van een project. Na een oriëntatie op ‘wat projecten zijn’, staat in de voorgeschiedenis het verkennen van de projectomgeving centraal. In de voorbereidingsfase het contact tussen de projectmanager en de opdrachtgever. In de definitiefase wordt het project opgezet en in de uitvoeringsfasen wordt het project beheerst gerealiseerd. In de gebruiksfase wordt beoordeeld of met het project beoogde doelen worden gerealiseerd. Een casus verbindt de delen en ieder deel start met hoofdstukken over persoonlijk leiderschap.

Het boek behandelt alle door IPMA Certification opgestelde eindtermen (versie juli 2016) van het competentieprofiel op IPMA-D niveau en biedt een uitstekende basis voor het behalen van dit examen. De eisen voor dit examen vind je op: www.ipmacertificeren.nl.

Voor studenten in HBO en WO biedt het boek, mede vanwege de vele voorbeelden en praktische checklists, een mooi uitgangspunt om alle basisprincipes van projectmanagement samenhangend te bestuderen en vooral ook om er mee aan de slag te gaan. Op de website www.PM4you.nl wordt extra ondersteuningsmateriaal aangeboden.
Meer informatie
SKU 978940180188C
Booklanguage Nederlands
Domains Project Management
Methoden IPMA
Producttype Books
Publish Date 9 sep. 2017
Author Bert Hedeman, Roel Riepma
Weight 0.700000
Klantenreviews

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste review over dit product